PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

donderdag 26 september 2019

Bezinning en verdieping

Datum: 
 donderdag 26 september 2019
Tijdstip: 
 20.00 uur.
Locatie: 
 Pauwehof

Il y a longtemps que je t’aime
(ik hou al zo lang van je)


Een film uit 2007 van de Franse cineast Philippe Claudel, in Nederland vooral bekend en geliefd als schrijver. Dit is zijn eerste film die meteen een groot succes werd. Het is een intieme film over de twee zussen Juliette en Léa. De film begint met beelden van Juliette die op een vliegveld nerveus zit te wachten op haar jongere zusje Léa. Juliette Fontaine komt vrij na een gevangenisstraf van vijftien jaar voor het doden van haar zesjarige zoontje Pierre. Al die jaren heeft ze ieder contact met haar familie gemeden. Léa was nog een kind toen haar grote zus plotseling uit haar leven verdween. Nu ze vrij komt wil Léa maar een ding: de band met haar zus weer oppakken. Ze vraagt Juliette om in te
trekken in haar gastvrije huis waarin naast haar man Luc en hun twee geadopteerde dochtertjes ook plaats is voor de vader van Luc die door een herseninfarct niet meer kan spreken en zijn dagen lezende doorbrengt. Juliette is geen gemakkelijke huisgenoot. Ze is zo gesloten als een oester. Er is een groot contrast tussen het drukke gezellige leven van Léa met werk, gezin, vrienden en de stilte die om Juliette hangt. Maar Léa blijft proberen om door het cordon om het hart van Juliette heen te breken. Ze weet de toedracht van de dood van de kleine Pierre niet, maar haar liefde voor Juliette is onvoorwaardelijk.   
Boven de film hangt de schuldvraag en ook de kijker vraagt zich de hele film af of liefde zo groot kan zijn dat er vergeving is voor het doden van je kind. Pas aan het slot van de film ontdekt Léa wat zich vijftien jaar geleden heeft afgespeeld. In een emotionele confrontatie breekt zij de oester open en stromen eindelijk de tranen.

Gespreksleider: Hans Debets
Datum: donderdag 26 september
Plaats en tijd: Pauwehof, 20.00 uur.
Contactpersoon: Hans Debets
 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 16-06-2024 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 26-06-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 30-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.