PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Actueel Actueel

Kerkdiensten vanuit 't Trefpunt:
Zondag 24 oktober:        https://youtu.be/Z8p0dKTpG_s
Klik hier om naar de liturgie bij deze viering te gaan.

Als u met b.v. uw smart-televisie naar de uitzendingen wilt kijken kunt u in YouTube zoeken op “trefpunt Bennebroek”. Hier staan dan alle beschikbare openbare uitzendingen vermeld.

Voor oudere diensten gaat u in de balk links naar het kopje "kerkdiensten in beeld en geluid". Ook kunt u op YouTube zoeken naar “trefpunt Bennebroek”


 
Het actuele programma van de kerk zoals de ontmoetingsochtenden, Trefpuntcafé, de bijeenkomsten van de commissie Bezinning en Verdieping staan in de "Agenda kerkelijke activiteiten" vermeld. Hier treft u tevens alle bijzonderheden aan.

Onder het menu 'Vieringen per maand' treft u het aparte rooster aan van de zondagochtend vieringen. Soms is er extra informatie beschikbaar over de betreffende viering, dan klikt u op 'meer details' en als er meer tekst beschikbaar is, kunt u deze daar lezen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Vul een schoenendoos, geef een schat  

De waslijn zal van zondag 3 oktober tot en met zondag 24 oktober weer in de ontmoetingsruimte in Het Trefpunt in Bennebroek hangen.
Voor meer informatie klik rechts op de website.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

Actiedagen in Bennebroek

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober a.s. kunt u in Bennebroek kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren bij de NH Kerk aan de Binnenweg 67. De Sam’s vrijwilligers zijn dan op vrijdag van 18.30-20.00 uur en op zaterdag van 09.00-12.00 uur aanwezig om de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst te nemen.

Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

Uw steun is onbetaalbaar

Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

We hopen samen met u hiervoor te kunnen zorgen.

 

Projecten

Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.

 

Corona-maatregelen in Oeganda helpen kinderen weer naar school

De basisschool is de basis voor de toekomst, dat geldt voor elk kind, jongens én meisjes. Daarom werkt Cordaid in Oeganda, onder andere in het district Kamuli, in de regio Busaga, aan beter onderwijs.

In het Oegandese onderwijssysteem loopt het schooljaar van februari tot en met december. Kinderen gaan vanaf 6 jaar naar de basisschool, die 7 jaar duurt. Sinds 1997 is basisonderwijs gratis. Zo’n 94% van de kinderen gaat naar de lagere school maar 67% maakt deze ook af en slechts 24% van de kinderen gaat naar het voortgezet onderwijs. Uganda is een van de landen met een groot aantal niet-schoolgaande kinderen. Het voltooiingspercentage in Kamuli zal naar verwachting aanzienlijk afnemen door COVID-19, tenzij scholen en gemeenschappen stevige maatregelen nemen om leerlingen aan te moedigen weer naar school te gaan.

 

Hulp aan ouders voor betere toekomst kinderen

Gezien de veranderde context van de pandemie, lijkt het er op dat de scholen binnenkort allemaal zullen heropenen. Maar veel ouders zijn gewend hun kinderen in te zetten in het huishouden en op het land. Cordaid probeert deze gewoonte te doorbreken door ouders te laten zien en te overtuigen dat onderwijs noodzakelijk is voor een betere toekomst voor hun kinderen. Ze zorgen dat scholen met ouders gaan praten om ze ervan te overtuigen hoe belangrijk de basisschool is.

Soms is de armoede zo groot, vooral nu veel ouders geen werk of minder inkomsten hebben sinds COVID-19, dat ze de extra hulp van hun kind echt missen: ze missen inkomsten omdat de kinderen geen geld meer verdienen als ze naar school zouden gaan. In dat geval helpt Cordaid deze ouders extra

door ze een steuntje in de rug te geven met een schoolpakket waarin o.a. een uniform zit.

Sam’s Kledingactie wordt in Bennebroek georganiseerd door; diaconie Hervormde Gemeente Bennebroek en Martien v.d. Oever

Cindy Grootenhuis
Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood
Tel.: 088 – 20 80 100
Potklei 6
9351 VS Leek

Wilt u onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u aan op www.samskledingactie.nl

 

 
terug
 
 
 

Viering
datum en tijdstip 24-10-2021 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 27-10-2021 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 31-10-2021 om 10.00u
meer details

Trefpuntcafé: Pia Velema, gerontologe. "De kunst van het ouder worden"
datum en tijdstip 05-11-2021 om 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
meer details

 
Vul een schoenendoos, geef een schat

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.