PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

vrijdag 11 december 2020

Trefpuntcafé: Rokus Loopik, Directeur Living Museum. "Vrijplaats voor kunst en herstel"

Datum: 
 vrijdag 11 december 2020
Tijdstip: 
 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
Locatie: 
 Trefpunt
Prijs: 
 eigen bijdrage drankjes

Op de 2e vrijdag van december ontvangt het Trefpuntcafé een bijzondere gast. Rokus Loopik vertelt over zijn inspiratie en The Living Museum in Bennebroek op het terrein van GGZ inGeest.

Rokus Loopik is van origine sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Hij werkte 18 jaar op straat in Amsterdam, met- en voor dak- en thuisloze mensen met een achtergrond in de Psychiatrie en/of Verslaving. In 2004 haalde hij Housing First naar Nederland waarbij dakloze mensen een woning krijgen zonder daar voorwaarden aan te verbinden. Sinds 2009 is hij zelfstandig, sociaal ondernemer. Hij organiseert studiereizen naar vele landen in de wereld. Learning Experiences voor Peers, Professionals and Policy Makers. In 2015 adopteerde hij het model van the Living Museum uit New York. Een Artist Community voor mensen met een achtergrond. Er zijn geen regels, er wordt een intakegesprek van 30 seconden gehanteerd. Hoe dat in zijn werk gaat vertelt hij in een enerverende, creatieve en interactieve presentatie. Hij maakt de wereld graag mooier. Voor minder doet hij het niet.

Het Trefpuntcafé houdt zich volledig aan de actueel geldende corona-maatregelen. Hetgeen ook betekent dat helaas niet meer dan 30 bezoekers zijn toegestaan. Tbv uw voorgenomen komst is tevoren aanmelden dan ook verplicht via aanmelden.tpc@gmail.com.

Check kort tevoren voor de laatste stand van zaken svp de website www.pkntrefpunt.nl. Indien de bijeenkomst onverhoopt moet worden geannuleerd zal dit onder het kopje actueel vermeld staan.

Om 20.00 uur gaat de zaal open en staat de koffie klaar. Om 20.30 uur begint het programma dat inclusief dialoog/discussie circa een uur zal duren. Daarna volgt een facultatieve nazit met een drankje. Een ieder is  van harte welkom op het adres Akonietenplein 1 Bennebroek. De toegang is gratis.

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 16-06-2024 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 26-06-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 30-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.