PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

dinsdag 4 oktober 2022

Bezinning en verdieping: Religie in China

Datum: 
 dinsdag 4 oktober 2022
Tijdstip: 
 20.00u
Locatie: 
 Pauwehof

Religie in China

Van een kwart van de Chinese bevolking is bekend dat men, ondanks jaren van religieuze verdrukking, nog steeds beïnvloed wordt door religie. Na de dood van Mao werd tot de eeuwwisseling niet moeilijk gedaan over godsdienst in China. De vijf officiële religies zijn Taoïsme, Boeddhisme, Islam, Katholicisme en Protestantisme. Het Confucianisme wordt meer als een sociale ethiek gezien en niet als de zesde religie die de neo-confucianisten er van gemaakt hebben. Iedere godsdienst stelt bepaalde waarden centraal.
Intussen wordt China steeds meer als een strategische concurrent gezien, geregeerd door de Communistische partij: een land dat zich assertiever in de wereld opstelt en het Chinese model ook aan andere landen wil opdringen.
We gaan op 4 oktober eerst dieper in op het belang en de invloed van godsdienst in China. Vervolgens lezen we enkele confucianistische en taoïstische teksten. Zijn er waarden te ontdekken die wij delen? Kunnen deze waarden ook helpen onze horizon te vergroten, die nu vooral wordt bepaald door tegengestelde belangen en mogelijke conflicten?

Inleiders: Meine Pieter van Dijk en Hans Debets
Dinsdag 4 okt. 2022, 20.00 u. Pauwehof
Contactpersoon: Hans Debets

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 24-04-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10.00u
meer details

Trefpuntcafé: "Op missie met militairen". Ids Smedema, krijgsmachtpredikant b.d.
datum en tijdstip 03-05-2024 om Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uur
meer details

 
GOEDE WEEK EN PAASTIJD
meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.