PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Kerkelijke activiteiten & agenda
« vorige  |  maart 2024  |  volgende »

Vrijdag 1 maart 2024 Trefpuntcafé: "Ondernemers in de bollen ". Pieter Damen en Annemieke de Haan, Annemieke's pluktuin
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uurPluk je kleurrijke boeket en bloei op!


Op vrijdag 1 maart vertellen Pieter Damen en Annemieke de Haan over hoe je een bollenbedrijf tot een succesvolle onderneming maakt. Annemieke is bekend van de pluktuin aan de Haarlemmerstraat in Hillegom. Verder kom je haar tegen op de markten in Haarlem en in Amsterdam. “Mijn man Pieter en ik zijn dol op bloemen. Onze kwekerij is dan ook uit hobby ontstaat”, zegt ze. In de jaren negentig zijn ze begonnen met het kweken van bloemen. De pluktuin is al jaren een doorslaand succes. Heel veel mensen uit de omgeving en toeristen die het bollengebied bezoeken weten dat ze hier prachtige bloemen kunnen komen plukken.
De tuin is biologisch gecertificeerd. De liefde voor de bloemen slaat daarmee ook op de bijen en andere insecten die vaak nuttig, maar ook wel eens lastige zijn in de teelt. Annemieke en Pieter houden van de uitdagingen die voortkomen uit dit soort keuzes. Een andere keuze die ze gemaakt hebben is dat ze plek bieden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Waar mogelijk verwelkomen ze mensen die net even wat anders zijn. Ze merken dat deze mensen opbloeien in de kleurige omgeving.
Annemieke en Pieter komen graag vertellen over hoe het bedrijf de moeizame corona-jaren doorstaan heeft en hoe heerlijk het is om een kleurrijke, landelijke omgeving zinvol en productief bezig te zijn.
Het Trefpuntcafé is vanaf 20.00 uur open. Vanaf 20.30 begint het verhaal over de bollenteelt. Rond 22.00 uur ronden we af, en drinken we nog wat met elkaar.

 

 

Dinsdag 12 maart 2024 Bezinning en verdieping. Bezoek aan de Lutherse Kerk te Haarlem
Locatie: Verzamelen voor de kerk bij ‘De ontmoeting’, Witte Herenstraat 22 Haarlem
Tijdstip: 14.00u

Bezoek aan de Lutherse Kerk te Haarlem

De Lutherse Kerk in Haarlem aan de Witte Herenstraat is een prachtige kleine kerk uit 1615, met een monumentale status. Het is gebouwd op de plek van de Sint Antonie boomgaard wat een onderdeel was van het Witte Herenklooster van de Norbertijnen. De kerk was oorspronkelijk een schuilkerk die niet zichtbaar was vanaf de straat; in de tweede helft van de 19de eeuw is de huidige façade aangebracht. De kerk is zeer de moeite waard om te bezoeken. Naast het kerkgebouw is een hofje en vorig jaar is er een ‘Ontmoetingsruimte’ aangebouwd. Ds. Sietse van Kammen zal ons daar graag ontvangen en uitleg geven over dat gebouw en het kerkgebouw . Natuurlijk zal hij vertellen over wat  het ‘Luthers’ zijn betekent. Al valt de Lutherse Kerk nu onder de PKN , er zijn verschillen b.v. in de organisatie structuur en de liturgie. We zullen ons verdiepen in de kerkgeschiedenis, het kerkgebouw bezichtigen en ons verwonderen over de fraaie details en historische aspecten.

Gastheer: ds Sietse van Kammen
Datum: Dinsdag 12 maart 2024, om 14:00
Verzamelen voor de kerk bij ‘De ontmoeting’, Witte Herenstraat 22 Haarlem
Graag aanmelden bij Annet Mourik via amourikloos@gmail.com , of bel 0612363231 

 

Dinsdag 19 maart 2024 Vastenmaaltijd
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: 18.00 uur  - 19.00 uur

 

Woensdag 27 maart 2024 Koffiekring
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: 10.00  - 11.30

 


 
 

Viering
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 24-04-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10.00u
meer details

Trefpuntcafé: "Op missie met militairen". Ids Smedema, krijgsmachtpredikant b.d.
datum en tijdstip 03-05-2024 om Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uur
meer details

 
GOEDE WEEK EN PAASTIJD
meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.