PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

dinsdag 27 februari 2024

Bezinning en verdieping. Een Stem geven aan...

Datum: 
 dinsdag 27 februari 2024
Tijdstip: 
 20.00u
Locatie: 
 Trefpunt

Een Stem geven aan...

Met al het onrecht dat we zien in onze wereld, lijkt de stap naar activisme voor een groeiende groep mensen gerechtvaardigd. Of het nu gaat om de toekomst van het boerenbedrijf, het beleid rond klimaatverandering of om de grote wooncrisis, velen gaan de straat op. Tegelijk is het onontbeerlijk voor een samenleving om de verbinding te blijven zoeken, met elkaar in gesprek te gaan. Vaak lijken die twee niet met elkaar te verenigen en bepaalt polarisatie het scenario.
Stem in de Stad komt in Haarlem al 25 jaar op voor mensen met minder kansen. De structurele problemen van onze samenleving komen hier elke dag aan het licht. Gastvrijheid en ontmoeting zijn het hart van Stem in de Stad, maar vanuit de vele ontmoetingen komt ook de drang om een signaal te geven. Wanneer ga je dan de barricaden op? Op welke manier wordt zo’n signaal productief?
Joost van de Bogert is pastoraal manager van Stem in de Stad en zal met ons in gesprek gaan over de vaak moeizame verhouding tussen actie en in-gesprek-blijven, tussen kwetsbare verhaal van een individu en systemisch onrecht. Hij doet dit vanuit de dagelijkse werkelijkheid van Stem in de Stad maar ook vanuit haar bijzondere traditie waarin actie en spiritualiteit nauw met elkaar verweven zijn. Oprichter Jurjen Beumer had dit voor ogen met Stem in de Stad. Maar ook anno 2024 is dit het kompas waarop de organisatie koerst in de Haarlemse binnenstad.

Inleider: Joost van den Bogert, pastoraal manager Stem in de Stad
Datum: Dinsdag 27 februari 2024, 20.00 uur
Plaats: Trefpunt Bennebroek
Contactpersoon: Hans DebetsOp de barricade en in gesprek met de wethouder
 

terug
 


 
 

Gezamenlijke dienst met Heemstede in Heemstede. Gemeentezondag
datum en tijdstip 24-09-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping. Dementie en Ethiek
datum en tijdstip 26-09-2023 om 20.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 27-09-2023 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 01-10-2023 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.