PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
do 9 apr 2020  om 19.30uur
Voorganger: Ds. J.E.Th. Nak-Visser
DEZE DIENST IS ALLEEN VIA INTERNET TE VOLGEN. GA NAAR DE RUBRIEK ACTUEEL Witte Donderdag Dienst van Schrift en Tafel

9 april - Witte Donderdag. 19.30 uur live stream.
Voorganger: ds Jolien Nak. M.m.v Max Koning: orgel; Jaap Bruijn: cello. Zang: Arnold de Laet; Lydia van der Veen                                                              
Donderdagavond vieren wij het begin van de drie heilige dagen ( Paastriduüm) met diepe wortels in het Pesachfeest .Daarom lezen we het verhaal over de instelling van dit feest, opdat ook wij nooit zullen vergeten hoe het volk door Gods toedoen aan verdrukking en dood ontsnapte.
Jezus heeft op de donderdag voor zijn dood het avondmaal ingesteld, omdat het vandaag  de 75e sterfdag is van Dietrich Bonhoeffer  gebruiken we daarom een tafelgebed, waarin woorden van Bonhoeffer herkenbaar zijn. Toch zal het allemaal anders zijn. We zullen geen brood en wijn delen.  Het avondmaal is immers een maaltijd waarbij mensen fysiek brood en wijn met elkaar delen. Juist door het ene brood dat voorhanden is te breken en te delen, en wijn uit de ene beker te drinken, oefent de gemeenschap solidariteit met wie in deze wereld niet delen in het beschikbare voedsel.. De maaltijdgemeenschap is ook een oefening in het naar elkaar omzien. Het is dan ook pijnlijk dat we elkaar nu niet fysiek kunnen ontmoeten en dat brood en wijn niet in de kring kunnen rondgaan. We zullen dit jaar alleen virtueel kunnen meevieren en tonen slechts het breken van het brood en het gieten van de wijn.
Deze avond wordt getekend door het verhaal van de voetwassing. Jezus, de gastheer, wordt een dienaar door zijn leerlingen de voeten te wassen. Het is zo vertelt het verhaal zelf, een onbegrijpelijke daad, de wereld omgekeerd!. Dit teken van liefde is een voorafbeelding van wat morgen op Golgotha gebeurt.
 

terug
 
 

Pinksteren, Caprera
datum en tijdstip 31-05-2020 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 07-06-2020 om 10.00u
meer details

OLV Yenhemelopneming Vogelenzang
datum en tijdstip 14-06-2020 om 10.00u
meer details

Joost, m.m.v Cantorij
datum en tijdstip 21-06-2020 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.