PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

vrijdag 1 maart 2024

Trefpuntcafé: "Ondernemers in de bollen ". Pieter Damen en Annemieke de Haan, Annemieke's pluktuin

Datum: 
 vrijdag 1 maart 2024
Tijdstip: 
 Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uur
Locatie: 
 TrefpuntPluk je kleurrijke boeket en bloei op!


Op vrijdag 1 maart vertellen Pieter Damen en Annemieke de Haan over hoe je een bollenbedrijf tot een succesvolle onderneming maakt. Annemieke is bekend van de pluktuin aan de Haarlemmerstraat in Hillegom. Verder kom je haar tegen op de markten in Haarlem en in Amsterdam. “Mijn man Pieter en ik zijn dol op bloemen. Onze kwekerij is dan ook uit hobby ontstaat”, zegt ze. In de jaren negentig zijn ze begonnen met het kweken van bloemen. De pluktuin is al jaren een doorslaand succes. Heel veel mensen uit de omgeving en toeristen die het bollengebied bezoeken weten dat ze hier prachtige bloemen kunnen komen plukken.
De tuin is biologisch gecertificeerd. De liefde voor de bloemen slaat daarmee ook op de bijen en andere insecten die vaak nuttig, maar ook wel eens lastige zijn in de teelt. Annemieke en Pieter houden van de uitdagingen die voortkomen uit dit soort keuzes. Een andere keuze die ze gemaakt hebben is dat ze plek bieden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Waar mogelijk verwelkomen ze mensen die net even wat anders zijn. Ze merken dat deze mensen opbloeien in de kleurige omgeving.
Annemieke en Pieter komen graag vertellen over hoe het bedrijf de moeizame corona-jaren doorstaan heeft en hoe heerlijk het is om een kleurrijke, landelijke omgeving zinvol en productief bezig te zijn.
Het Trefpuntcafé is vanaf 20.00 uur open. Vanaf 20.30 begint het verhaal over de bollenteelt. Rond 22.00 uur ronden we af, en drinken we nog wat met elkaar.

 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 29-05-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00u
meer details

Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.