PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

do 8 februari 2018

B&V Christenen in het middenoosten

Locatie: 
 Pauwehof
Tijdstip: 
 20.00


Gesprek met Feije Duim, medewerker kerk in actie

Christenen in het Midden Oosten, een gesprek met Feije Duim, medewerker van “ Kerk in Actie”.
 
De positie van de Christenen in het Midden Oosten wordt ernstig bedreigd, nadat zij eeuwenlang in deze meestal Islamitische landen hebben kunnen wonen en soms een belangrijke minderheid waren.
Na een korte inleiding van Feije Duim zal Meine Pieter van Dijk hem bevragen over de situatie van christenen in het Midden Oosten  bijv. de Kopten in Egypte en wat de organisaties waarvoor hij werkt daar aan doen. Feije zal ook enkele korte filmpjes en foto’s laten zien om een beeld van de problematiek te geven.
Duims voorbeelden betreffen in Egypte de samenwerking met de Evangelisch Presbyteriale Kerk en de Koptisch Orthodoxe Kerk, het Bijbelgenootschap en het Instituut voor onderzoek naar Moslim-Christen verhoudingen CAWU. Verder werkt Kerk in Actie samen met de Grieks Orthodoxe Kerk en de Syrisch Orthodoxe Kerk van Antiochië.
Voor noodhulp wordt samengewerkt met een aantal organisaties in Libanon, Syrië, Jordanië en Irak. We kunnen ons de vraag stellen wat wij als PKN gemeentes zouden kunnen doen om betrokken te blijven bij de moeilijke situatie van de Christenen in het Midden Oosten.
 
Kerk in Actie heeft recentelijk een boek”Kerken en christenen in het Midden Oosten”uitgegeven waar Feije aan heeft bijgedragen.
 

terug
 


 
 

DEZE DIENST IS ALLEEN VIA INTERNET TE VOLGEN. GA NAAR DE RUBRIEK ACTUEEL. Viering
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00u
meer details

DEZE DIENST IS ALLEEN VIA INTERNET TE VOLGEN. GA NAAR DE RUBRIEK ACTUEEL Witte Donderdag Dienst van Schrift en Tafel m.m.v. CantorijD
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19.30uur
meer details

DEZE DIENST IS ALLEEN VIA INTERNET TE VOLGEN. GA NAAR DE RUBRIEK ACTUEEL Goede Vrijdag m.m.v. Jaap Bruin (cello)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19.30uur
meer details

DEZE DIENST GAAT NIET DOOR. Paaswake Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 11-04-2020 om 19.30uur
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.