PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

donderdag 8 februari 2018

B&V Christenen in het middenoosten

Datum: 
 donderdag 8 februari 2018
Tijdstip: 
 20.00
Locatie: 
 Pauwehof


Gesprek met Feije Duim, medewerker kerk in actie

Christenen in het Midden Oosten, een gesprek met Feije Duim, medewerker van “ Kerk in Actie”.
 
De positie van de Christenen in het Midden Oosten wordt ernstig bedreigd, nadat zij eeuwenlang in deze meestal Islamitische landen hebben kunnen wonen en soms een belangrijke minderheid waren.
Na een korte inleiding van Feije Duim zal Meine Pieter van Dijk hem bevragen over de situatie van christenen in het Midden Oosten  bijv. de Kopten in Egypte en wat de organisaties waarvoor hij werkt daar aan doen. Feije zal ook enkele korte filmpjes en foto’s laten zien om een beeld van de problematiek te geven.
Duims voorbeelden betreffen in Egypte de samenwerking met de Evangelisch Presbyteriale Kerk en de Koptisch Orthodoxe Kerk, het Bijbelgenootschap en het Instituut voor onderzoek naar Moslim-Christen verhoudingen CAWU. Verder werkt Kerk in Actie samen met de Grieks Orthodoxe Kerk en de Syrisch Orthodoxe Kerk van Antiochië.
Voor noodhulp wordt samengewerkt met een aantal organisaties in Libanon, Syrië, Jordanië en Irak. We kunnen ons de vraag stellen wat wij als PKN gemeentes zouden kunnen doen om betrokken te blijven bij de moeilijke situatie van de Christenen in het Midden Oosten.
 
Kerk in Actie heeft recentelijk een boek”Kerken en christenen in het Midden Oosten”uitgegeven waar Feije aan heeft bijgedragen.
 

terug
 


 
 

2e Advent
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping. Zending en racisme
datum en tijdstip 14-12-2023 om 20.00u
meer details

3e Advent. Dienst van Schrift enTafel .
datum en tijdstip 17-12-2023 om 10.00u
meer details

4e Advent
datum en tijdstip 24-12-2023 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.