PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Gedragsregels gemeenschappelijke diensten Gedragsregels gemeenschappelijke diensten
Gemeenschappelijke diensten met Heemstede
 

Gedragsregels Covid-19 Heemstede

Vanwege de maatregelen is de kerk verdeeld in vier vakken:
het vak voor het praalgraf (BLAUW) 2) het vak onder het orgel (ROOD)
3) het vak voor de herenbank (GROEN) en 4) het balkon (GEEL). Ieder vak heeft een eigen ingang, die met pijlen staat aangegeven


Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het fijn als u op tijd komt. De deuren gaan om 9.30 uur open.
Als u zich aanmeldt ziet of hoort u direct in welk vak u bent ingedeeld. Zo weet u door welke deur u de kerk binnengaat en verlaat. Onthoud dus uw kleur! Bij de deur wordt u verwelkomd en wordt u gevraagd om zover mogelijk voor in de kerk plaats te nemen. Bij de ingangen zijn desinfecterende gels beschikbaar en liggen liedboeken klaar; het beste neemt u uw eigen liedboek mee!

De rijen staan op anderhalve meter afstand; zelf neemt u plaats op drie-stoelen- afstand van degene naast u. Leden van één huishouden mogen direct naast elkaar zitten.
Na afloop van de kerkdienst verlaat u de kerk via dezelfde deur als waardoor u bent binnengekomen. De achterste rij gaat als eerste en zo verder naar voren.

LET OP: om de ruimte optimaal te benutten, wijzen wij plaatsen toe. Wij rekenen daarbij op uw begrip!

AANMELDEN VOOR DE KERKDIENST
Om op zondag naar de kerk te kunnen, is het nodig dat u zich aanmeldt. Dat kan op twee manieren. U kunt op donderdag naar de aanmeldpagina gaan:
www.kerkpleinheemstede.nl/kerkdienst-aanmelding 
Wie geen toegang tot internet heeft, kan op woensdag tussen 10 en 12 u bellen naar
06-2347 3935

Reserveren voor de komende zondag kan op de aanmeldpagina in de website met het programma Eventbrite, klik hier.
Start het keuzeproces met de groene button Registreer. Bij de aanmelding kiest u een vak met de gewenste kleur en het aantal zitplaatsen. Na registratie krijgt u een mail met de bevestiging.
Direct bij uw aanmelding hoort of ziet u in welk vak u welkom bent. Op zondag staan de ingangen met bordjes aangegeven. U gaat de kerk in en uit door de deur van uw “eigen kleur” (zie de pijlen) en u blijft tijdens de kerkdienst in dat vak. 

EN VERDER....
* de collecte is aan de uitgang;
* vanwege de hygiëne is er geen gelegenheid om van het toilet gebruik te maken en is er geen garderobe;
* op dit moment is er nog geen koffiedrinken na de dienst, maar ontmoeten rond de kerk kan wél (op anderhalve meter natuurlijk!);
* de autorijdienst wordt helaas nog niet hervat– dat is gezien de maatregelen niet mogelijk;
* op www.kerkpleinheemstede.nl/bij-de-dienst leest u hoe u de diensten vanuit uw woning online kunt blijven meemaken

Meer informatie vindt u in deze flyer


Gedragsregels Covid-19 Bennebroek
 

 1. Wilt u het uiterlijk op zaterdag, vòòr 10:00 uur, aan de kerk doorgeven wanneer u van plan bent op zondag de dienst bij te wonen. Dat kan:
  1. per mail op het adres: bennebroek.trefpunt@quicknet.nl of
  2. per telefoon op het telefoonnummer: 023 584 6280
 2.  Dringende vraag: Wilt u op zondag uiterlijk om kwart voor tien aanwezig zijn in verband met de registratie. Dat kost echt eventjes tijd. Voor de kerk staat de hoofdcoördinator, Wilma van Steenbergen, klaar om u hartelijk te ontvangen.
 3. In de hal van de kerk kunt u uw handen ontsmetten. Daarna de looproute volgen, rechtsaf in de richting van de consistoriekamer.
 4. Bij de consistoriekamer stelt de diaken van dienst u de bekende RIVM-gezondheidsvragen en registreert uw aanwezigheid. Als dank krijgt u de liturgie. Een liedboek is niet nodig; de tekst van de liederen die klinken, staat in de liturgie.
 5. Er is geen garderobe, noch in de gang, noch in de ontmoetingsruimte. U kunt uw jas meenemen in de kerkzaal. Dat is misschien ook wel handig als het wat kouder is want in de kerk staan de ramen wijd open voor de noodzakelijke ventilatie.
 6. In de ontmoetingsruimte volgt u de route die op de vloer is aangegeven. De ouderling van dienst regelt het verkeer en voorkomt filevorming en vertraging. U gaat de kerk in aan de rechterzijde van de glazen wand.
 7. In de kerk staat de (hulp)koster klaar om u een plaats aan te wijzen. Dringend verzoek om haar (zijn) aanwijzingen te volgen. De stoelen mogen we niet verplaatsen.
 8. Aan het eind van de dienst blijft u bij de slotzang zitten en gaat u, na de zegen, weer zitten. U blijft u zitten totdat de (hulp)koster u uitnodigt om de kerkzaal via de dubbele deur te verlaten.

DE VOORZORGSMAATREGELEN VAN HET RIVM
* Bij verkoudheidsklachten met koorts en/of benauwdheid, blijft iedereen in het huishouden thuis! * Houd de anderhalve meter afstand!
* Schud geen handen.
* Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
* Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten; gooi deze daarna weg.
* Was vaak uw handen
zie ook: rijksoverheid.nl

terug
 
 
 

Viering
datum en tijdstip 14-03-2021 om 10.00u
meer details

Bezinning & verdieping: Bedevaart
datum en tijdstip 18-03-2021 om 20.00 uur.
meer details

Viering
datum en tijdstip 21-03-2021 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 28-03-2021 om 10.00u
meer details

 
Voorjaarsactie Sam’s Kledingactie bestemd voor Congo

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.