PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

donderdag 28 september 2017

B&V Film: Daniel Blake

Locatie: 
 Pauwehof
Tijdstip: 
 20.00
Prijs: 
 Vrijwillige bijdrage

Het afgelopen seizoen waren we in gesprek over het Straatpastoraat en de nood onder daklozen. Ook het ‘gedoe’ bij de Sociale Dienst kwam aan de orde. Je een nummer voelen door alle bureaucratische procedures etc. De film I, Daniel Blake  - van Ken Loach-  laat die omstandigheden goed zien en kan beschouwd worden als een vervolg op de avond over het straatpastoraat . De film behandelt een realistisch thema waar je niet ongevoelig voor kunt blijven. Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Een groot probleem als hij dat zelf met de computer moet aanvragen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Wie kan hem helpen? Hij komt in contact met een alleenstaande moeder Katie  die ook bij de uitkeringsinstantie komt aankloppen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.
Het is een film waarbij humor, warmte en wanhoop hand in hand gaan. Ken Loach won met deze film zijn 2de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, vorig jaar. Dus deze film is in alle opzichten een aanrader ! Na afloop gaan we met elkaar in gesprek onder  ‘t genot van koffie/thee.

terug
 


 
 

Viering. 6e van de 40 dagentijd. Palmpasen
datum en tijdstip 02-04-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping: Woke en cancel, kan dat in de kerk?
datum en tijdstip 04-04-2023 om 20.00u
meer details

Witte Donderdag. Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 06-04-2023 om 19.30u
meer details

Goede Vrijdag
datum en tijdstip 07-04-2023 om 19.30u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.