PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

maandag 9 april 2018

B&V Paulus, evengelist in hart en nieren

Datum: 
 maandag 9 april 2018
Tijdstip: 
 14.00 uur
Locatie: 
 Trefpunt
Prijs: 
 Vrijwillige bijdrage


Inleider: Aad van Egmond

Paulus, evangelist in hart en nieren
 
Wat is er al niet veel geschreven over Paulus in de afgelopen eeuwen en nog steeds verschijnen er boeken en artikelen over deze belangrijkste verspreider van het Christendom. Nog betrekkelijk recent verschenen ‘Paulus’ van Fik Meijer (2015),’Paulus, onze liefste vijand’ van Karen Armstrong en de vertaling van het boek ‘God ontmoeten in Paulus’ van de engelse schrijver Rowan Williams, hoofd van de Anglicaanse kerk (2017).
 
Paulus is zowel in zijn geschriften als in zijn persoonlijk optreden een hartverscheurend-boeiende man, die aandacht gemakkelijk naar zich toetrekt:” De theologie van Paulus is sinds jaar en dag een slagveld van theologisch gekibbel”schrijft Williams o.a. Tegelijk is hij de man die, telkens wanneer kerk en theologie vastgelopen lijken te zijn, hen weet vlot te trekken. Zoals bij Augustinus, Luther, John Wesley, Karl Barth.
 
We hebben Aad van Egmond, die als hoogleraar theologie zich veel in hem heeft verdiept en over hem heeft gesproken, bereid gevonden om Paulus op zijn eigen manier te belichten, mede met gebruikmaking van de vele publicaties en de ‘Bijbel in gewone taal’.
U komt toch ook luisteren en vragen stellen?
 

terug
 


 
 

2e Advent
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping. Zending en racisme
datum en tijdstip 14-12-2023 om 20.00u
meer details

3e Advent. Dienst van Schrift enTafel .
datum en tijdstip 17-12-2023 om 10.00u
meer details

4e Advent
datum en tijdstip 24-12-2023 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.