PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

dinsdag 16 januari 2018

B&V Liefde en Geloof

Datum: 
 dinsdag 16 januari 2018
Tijdstip: 
 20.00
Locatie: 
 Pauwehof
Prijs: 
 Vrijwillige bijdrage


Tom de Haan, stadsdominee van Haarlem

"Geloof je in de liefde?” is een vraag die vandaag de dag veel toegankelijker klinkt dan de vraag of je ‘gelovig’ bent. Binnen de kerk zijn de meningen verdeeld of we God met Liefde mogen vergelijken. En zou het ook niet kwalijker zijn als we zouden beweren dat geloof en liefde überhaupt niet met elkaar van doen hebben. Maar hoe kunnen we dan wél kijken naar liefde en geloof? En wat is er in onze tijd en cultuur eigenlijk met die woorden ‘ liefde’ en ‘geloof' aan de hand? Waarom kunnen de Engelsen en Fransen spreken van ‘to fall in love’, en hebben wij die woorden niet? Durven wij onszelf wel te verliezen in de liefde, durven we nog wel te vallen? Liefde raakt de kern van het evangelie. Alleen al Jezus’ woorden uit Matteus 22 geven dat aan: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. Een aantal filosofische en theologische teksten zullen ons gemeenschappelijke startpunt vormen. 
 
Tom de Haan is stadsdominee van Haarlem, aangesteld door de Protestantse Gemeente om verbinding te leggen tussen kerk en stad.

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 24-04-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10.00u
meer details

Trefpuntcafé: "Op missie met militairen". Ids Smedema, krijgsmachtpredikant b.d.
datum en tijdstip 03-05-2024 om Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uur
meer details

 
GOEDE WEEK EN PAASTIJD
meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.