PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

dinsdag 16 januari 2018

B&V Liefde en Geloof

Datum: 
 dinsdag 16 januari 2018
Tijdstip: 
 20.00
Locatie: 
 Pauwehof
Prijs: 
 Vrijwillige bijdrage


Tom de Haan, stadsdominee van Haarlem

"Geloof je in de liefde?” is een vraag die vandaag de dag veel toegankelijker klinkt dan de vraag of je ‘gelovig’ bent. Binnen de kerk zijn de meningen verdeeld of we God met Liefde mogen vergelijken. En zou het ook niet kwalijker zijn als we zouden beweren dat geloof en liefde überhaupt niet met elkaar van doen hebben. Maar hoe kunnen we dan wél kijken naar liefde en geloof? En wat is er in onze tijd en cultuur eigenlijk met die woorden ‘ liefde’ en ‘geloof' aan de hand? Waarom kunnen de Engelsen en Fransen spreken van ‘to fall in love’, en hebben wij die woorden niet? Durven wij onszelf wel te verliezen in de liefde, durven we nog wel te vallen? Liefde raakt de kern van het evangelie. Alleen al Jezus’ woorden uit Matteus 22 geven dat aan: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. Een aantal filosofische en theologische teksten zullen ons gemeenschappelijke startpunt vormen. 
 
Tom de Haan is stadsdominee van Haarlem, aangesteld door de Protestantse Gemeente om verbinding te leggen tussen kerk en stad.

terug
 


 
 

2e Advent
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping. Zending en racisme
datum en tijdstip 14-12-2023 om 20.00u
meer details

3e Advent. Dienst van Schrift enTafel .
datum en tijdstip 17-12-2023 om 10.00u
meer details

4e Advent
datum en tijdstip 24-12-2023 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.