PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

vrijdag 3 mei 2024

Trefpuntcafé: "Op missie met militairen". Ids Smedema, krijgsmachtpredikant b.d.

Datum: 
 vrijdag 3 mei 2024
Tijdstip: 
 Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uur
Locatie: 
 Trefpunt

Geestelijke Verzorging in de krijgsmacht, luxe of noodzaak?
 
 Militairen worden bij de uitoefening van hun beroep met vragen geconfronteerd van leven en dood, schuld en schaamte, de zin en betekenis van wat zij doen, ondergaan en meemaken. Dat is van alle tijden, zo ook tijdens WO II, tijdens de ‘vredemissies’ van de afgelopen decennia, maar ook nu in de context van de oorlog in Oekraïne. 
In de krijgsmacht lopen naast andere hulp- en zorgverleners ook geestelijk verzorgers rond, die militairen op basis van levensbeschouwing bijstaan in het omgaan met deze vragen. 
 
Op vrijdag 3 mei is dominee Ids Smedema onze gast. Hij werkte 23 jaar als geestelijk verzorger bij Defensie, zowel paraat binnen de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee, als in een beleidsfunctie binnen de Dienst Protestantse Geestelijke Verzorging. Bovendien was hij enkele malen mee-uitgezonden naar missiegebieden. Hij wil graag iets over zijn ervaringen en gedachten vertellen. Hoe werkt dat, die geestelijke verzorging, wat komt er op welke manier aan de orde, en wat is de meerwaarde ervan ten opzichte van andere hulp- en zorgverleners? Vragen die in de week rond 4 en 5 mei vast nog weer een eigen kleur krijgen…
 
Het Trefpuntcafé is open vanaf 20.00 uur. Om 20.30 uur begint onze gastspreker met zijn verhaal. 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 29-05-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00u
meer details

Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.