PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

dinsdag 28 november 2017

B&V: God in de supermarkt: een workshop

Locatie: 
 Pauwehof
Tijdstip: 
 20.00
Prijs: 
 Vrijwillige bijdrage


Inleiders Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp

“God in de supermarkt” , een workshop
 
We zijn op weg om een ‘Groene Kerk’ te worden. We staan voor een duurzaam kerkelijk beheer en streven naar maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan en waardig om te gaan met dieren, mensen en alles wat groeit en bloeit. In dit kader is het aardig om vlak voor de feestdagen ook eens anders na te denken over onze privé inkopen. Het is vast leuk om op een ontspannen manier in workshopverband, onder leiding van Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp, wegwijs gemaakt te worden. Zo verkennen we de keuzes die we in de supermarkt maken, het helpt argumenten begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal en informatief, en zal iedereen aanspreken. Er wordt gebruik gemaakt van veel materiaal uit actuele documentaires en websites. Zo mogelijk gaan we in groepjes aan de slag.
Arjan en Alfred zijn al vanaf hun studententijd geraakt door onrecht en de pijn van de medemens, natuur en dier. Ze willen hier graag iets aan doen en denken dat wij in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.
Beiden zijn niet verbonden aan een kerk, NGO, bedrijf, of supermarktketen. Hun initiatief wordt ondersteund door Groene Kerken!
 

terug
 


 
 

2e Advent
datum en tijdstip 05-12-2021 om 10.00u
De coronaregels schrijven voor dat wij een registratie bijhouden van de aanwezigen bij diensten en vergaderingen. Daarom vragen wij ieder tenminste een kwartier van tevoren aanwezig te zijn.meer details

Bezinning en verdieping: Messiah & Matthäus, een passend duo…
datum en tijdstip 09-12-2021 om 20.00u
meer details

Trefpuntcafé: Maarten Koningsveld schrijver, projectleider digitale wereld. "Democratie in crisis"
datum en tijdstip 10-12-2021 om 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
meer details

3e Advent
datum en tijdstip 12-12-2021 om 10.00u
De coronaregels schrijven voor dat wij een registratie bijhouden van de aanwezigen bij diensten en vergaderingen. Daarom vragen wij ieder tenminste een kwartier van tevoren aanwezig te zijn.meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.