PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

dinsdag 28 november 2017

B&V: God in de supermarkt: een workshop

Datum: 
 dinsdag 28 november 2017
Tijdstip: 
 20.00
Locatie: 
 Pauwehof
Prijs: 
 Vrijwillige bijdrage


Inleiders Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp

“God in de supermarkt” , een workshop
 
We zijn op weg om een ‘Groene Kerk’ te worden. We staan voor een duurzaam kerkelijk beheer en streven naar maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan en waardig om te gaan met dieren, mensen en alles wat groeit en bloeit. In dit kader is het aardig om vlak voor de feestdagen ook eens anders na te denken over onze privé inkopen. Het is vast leuk om op een ontspannen manier in workshopverband, onder leiding van Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp, wegwijs gemaakt te worden. Zo verkennen we de keuzes die we in de supermarkt maken, het helpt argumenten begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal en informatief, en zal iedereen aanspreken. Er wordt gebruik gemaakt van veel materiaal uit actuele documentaires en websites. Zo mogelijk gaan we in groepjes aan de slag.
Arjan en Alfred zijn al vanaf hun studententijd geraakt door onrecht en de pijn van de medemens, natuur en dier. Ze willen hier graag iets aan doen en denken dat wij in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.
Beiden zijn niet verbonden aan een kerk, NGO, bedrijf, of supermarktketen. Hun initiatief wordt ondersteund door Groene Kerken!
 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10.00 uur
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 31-07-2024 om 10.00
meer details

Gezamenlijke dienst met Heemstede en Aerdenhout in Heemstede
datum en tijdstip 04-08-2024 om 10.00 uur
meer details

Gezamenlijke dienst met Heemstede en Aerdenhout in Bennebroek
datum en tijdstip 11-08-2024 om 10.00 uur
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.