PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Kerkelijke activiteiten & agenda
« vorige  |  februari 2024  |  volgende »

Vrijdag 2 februari 2024 Trefpuntcafé: "GGZ Vogelenzang: van Stichting naar Park". Roel Schotanus, dorpsraad Bennebroek
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uur

 

Dinsdag 27 februari 2024 Bezinning en verdieping. Een Stem geven aan...
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: 20.00u

Een Stem geven aan...

Met al het onrecht dat we zien in onze wereld, lijkt de stap naar activisme voor een groeiende groep mensen gerechtvaardigd. Of het nu gaat om de toekomst van het boerenbedrijf, het beleid rond klimaatverandering of om de grote wooncrisis, velen gaan de straat op. Tegelijk is het onontbeerlijk voor een samenleving om de verbinding te blijven zoeken, met elkaar in gesprek te gaan. Vaak lijken die twee niet met elkaar te verenigen en bepaalt polarisatie het scenario.
Stem in de Stad komt in Haarlem al 25 jaar op voor mensen met minder kansen. De structurele problemen van onze samenleving komen hier elke dag aan het licht. Gastvrijheid en ontmoeting zijn het hart van Stem in de Stad, maar vanuit de vele ontmoetingen komt ook de drang om een signaal te geven. Wanneer ga je dan de barricaden op? Op welke manier wordt zo’n signaal productief?
Joost van de Bogert is pastoraal manager van Stem in de Stad en zal met ons in gesprek gaan over de vaak moeizame verhouding tussen actie en in-gesprek-blijven, tussen kwetsbare verhaal van een individu en systemisch onrecht. Hij doet dit vanuit de dagelijkse werkelijkheid van Stem in de Stad maar ook vanuit haar bijzondere traditie waarin actie en spiritualiteit nauw met elkaar verweven zijn. Oprichter Jurjen Beumer had dit voor ogen met Stem in de Stad. Maar ook anno 2024 is dit het kompas waarop de organisatie koerst in de Haarlemse binnenstad.

Inleider: Joost van den Bogert, pastoraal manager Stem in de Stad
Datum: Dinsdag 27 februari 2024, 20.00 uur
Plaats: Trefpunt Bennebroek
Contactpersoon: Hans DebetsOp de barricade en in gesprek met de wethouder
 

 

Woensdag 28 februari 2024 Koffiekring
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: 10.00  - 11.30

 

Vrijdag 1 maart 2024 Trefpuntcafé: "Ondernemers in de bollen ". Pieter Damen en Annemieke de Haan, Annemieke's pluktuin
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uurPluk je kleurrijke boeket en bloei op!


Op vrijdag 1 maart vertellen Pieter Damen en Annemieke de Haan over hoe je een bollenbedrijf tot een succesvolle onderneming maakt. Annemieke is bekend van de pluktuin aan de Haarlemmerstraat in Hillegom. Verder kom je haar tegen op de markten in Haarlem en in Amsterdam. “Mijn man Pieter en ik zijn dol op bloemen. Onze kwekerij is dan ook uit hobby ontstaat”, zegt ze. In de jaren negentig zijn ze begonnen met het kweken van bloemen. De pluktuin is al jaren een doorslaand succes. Heel veel mensen uit de omgeving en toeristen die het bollengebied bezoeken weten dat ze hier prachtige bloemen kunnen komen plukken.
De tuin is biologisch gecertificeerd. De liefde voor de bloemen slaat daarmee ook op de bijen en andere insecten die vaak nuttig, maar ook wel eens lastige zijn in de teelt. Annemieke en Pieter houden van de uitdagingen die voortkomen uit dit soort keuzes. Een andere keuze die ze gemaakt hebben is dat ze plek bieden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Waar mogelijk verwelkomen ze mensen die net even wat anders zijn. Ze merken dat deze mensen opbloeien in de kleurige omgeving.
Annemieke en Pieter komen graag vertellen over hoe het bedrijf de moeizame corona-jaren doorstaan heeft en hoe heerlijk het is om een kleurrijke, landelijke omgeving zinvol en productief bezig te zijn.
Het Trefpuntcafé is vanaf 20.00 uur open. Vanaf 20.30 begint het verhaal over de bollenteelt. Rond 22.00 uur ronden we af, en drinken we nog wat met elkaar.

 

 


 
 

Bezinning en verdieping. Een Stem geven aan...
datum en tijdstip 27-02-2024 om 20.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 28-02-2024 om 10.00
meer details

Trefpuntcafé: "Ondernemers in de bollen ". Pieter Damen en Annemieke de Haan, Annemieke's pluktuin
datum en tijdstip 01-03-2024 om Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uur
meer details

3e zondag van de 40 dagen tijd
datum en tijdstip 03-03-2024 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.