PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Kerkelijke activiteiten & agenda
« vorige  |  oktober 2021  |  volgende »

Vrijdag 1 oktober 2021 Trefpuntcafé: Maurits Groen, duurzaam ondernemer. ¨Kansen voor verduurzaming na de pandemie"
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
Prijs: eigen bijdrage drankjes

Op vrijdag 1 oktober zal Maurits Groen het nieuwe seizoen van het Trefpunt Café openen. Maurits Groen is vooral duurzaam ondernemer en daarnaast ook activist die zich bezig houdt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken. Hij is landelijk bekend als een groot pleitbezorger voor duurzaamheid. In 2015 stond hij op de eerste plaats in de Duurzame 100 van Dagblad Trouw.

De titel van de voordracht van Maurits Groen “ kansen voor verduurzaming na de pandemie/crisis” verwijst naar het feit dat het -voor veel mensen- duidelijk aan het worden is, dat de huidige organisatie van onze economie en van de maatschappelijke en politieke besluitvorming niet leiden tot een rechtvaardige en duurzame samenleving. “Grondige veranderingen zijn noodzakelijk en zelfs onvermijdelijk. Het is verstandig daarbij zelf het heft in handen te nemen, voordat de gevolgen van de ontwikkelingen die wij nu zelf in gang zetten, onze samenleving gaan ontwrichten. De kansen zijn er volop. Het gaat erom ze te grijpen en benutten”.

Als u aandacht en zorg heeft voor onze economie en maatschappij nu en in de toekomst mag u deze avond beslist niet missen. U kunt naast de voordracht namelijk ook zelf deelnemen aan de discussie en dialoog in aansluiting op de voordracht. Bovendien is het Trefpunt café nog altijd de plaats voor samenkomst, betrokkenheid en gezelligheid waarbij in goede sfeer het nuttige met het aangename wordt verenigd.

Qua corona-regels zal het tonen van een coronatoegangsbewijs niet van toepassing hoeven zijn. Wel zal uw aanwezigheid geregistreerd worden. En uiteraard geldt: bij corona gerelateerde klachten blijft u svp thuis.

Adres: Akonietenplein 1 Bennebroek

Zaal open 20:00 uur Aanvang 20:30 uur

 

Donderdag 14 oktober 2021 Bezinning en verdieping: Film: A Hidden Life (Ein Verborgenes Leben)
Locatie: het Trefpunt
Tijdstip: 14.00u

A Hidden Life (Ein Verborgenes Leben)
Elk jaar programmeren wij een film in ons aanbod. Dit seizoen wordt het de Duits-Amerikaanse co-productie A Hidden Life (Ein Verborgenes Leben) van regisseur Terrence Malick. De film ging in 2019 in première tijdens het Festival van Cannes en kreeg lovende kritieken. Het is het indrukwekkende en waargebeurde verhaal van een eenvoudige Oostenrijkse boer in het Derde Rijk: Franz Jägerstätter. Vanuit de liefde voor de mensen om zich heen én vanuit een eenvoudig en púúr beleefd geloof besluit hij om niet mee te draaien in de moordmachinerie van de nazi’s: hij weigert dienst. Dit gaat hem uiteindelijk zijn leven kosten. Franz Jägerstätter werd in 2007 zalig verklaard door paus Benedictus.
Temidden van een wereld die steeds meer in een hel verandert put Jägerstätter zijn kracht uit de schoonheid van de natuur, de goedheid van de mensen met wie hij zich verbonden weet én zijn diepe, eenvoudige en pure geloof. Hij is geen man van veel woorden en vlammende protesten maar zijn stille en standvastige protest is groots.
De film is lang (bijna drie uur) maar je wordt helemaal ondergedompeld in de wereld van deze bijzondere man en de ontwikkeling die hij doormaakt.
Wij zullen de Duitstalige versie gebruiken van de film (uiteraard met Nederlandse ondertiteling).

Inleider: Hans Debets
Datum : Donderdag14 oktober, 14.00 uur
Plaats: Het Trefpunt
Contactpersoon: Annet Mourik

 

 

Woensdag 27 oktober 2021 Koffiekring
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: 10.00u  - 11.30u

 


 
 

Viering
datum en tijdstip 24-10-2021 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 27-10-2021 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 31-10-2021 om 10.00u
meer details

Trefpuntcafé: Pia Velema, gerontologe. "De kunst van het ouder worden"
datum en tijdstip 05-11-2021 om 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
meer details

 
Vul een schoenendoos, geef een schat

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.