PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

donderdag 20 september 2018

B&V Film: Life of Pie

Locatie: 
 Trefpunt
Tijdstip: 
 14.00 uur

Life of Pi, een spannend verhaal, maar ook een film met religieuze momenten. Het is een spectaculaire film waarin Pi, een Indiase jongen, met een tijger in een reddingsboot belandt.
Je kunt de film zien als een verhaal van de tocht om land te bereiken en de tijger op een afstand te houden, maar Pi zegt ook: dit verhaal doet u in God geloven. De film heeft dus twee niveaus. Je kan hem zien als de worsteling om te overleven in die reddingsboot met een constante bedreiging door de natuur en dat enorme beest. Maar Pi is ook gefascineerd door God en zijn ongelooflijke reis is vooral een verhaal dat je in God doet geloven. Dus een overlevingstocht en een godservaring voor wie er voor open staat. De Japanse verzekeringsagenten staan er niet voor open. Zij willen een geloofwaardige versie van de tocht.
En dus krijgen zij en u nog een versie, zonder God, maar minstens zo intrigerend. Onmiddellijk gevolgd door de vraag: wat is nu ‘the better story’? Wat is daarop uw antwoord?
 
We hopen na afloop een discussie te voeren wat maakt Life of Pi nu ook een religieuze film; wat zijn die levensbeschouwelijke vragen die Pi opwerpt en waar is hij in gesprek met God. De film is een raamvertelling en een metafoor.
 
Gespreksleiders:       Meine Pieter van Dijk en Hans Debets
Datum:                     donderdag 20 september
Plaats en tijd:           Trefpunt, 14.00 uur
Contactpersoon:       Annet Mourik
 

terug
 


 
 

Gezamenlijke dienst met Heemstede in Heemstede
datum en tijdstip 26-09-2021 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 29-09-2021 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 03-10-2021 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 10-10-2021 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.