PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

donderdag 12 januari 2017

B&V Straatpastoraat, hoe gaat dat?

Datum: 
 donderdag 12 januari 2017
Tijdstip: 
 20.00
Locatie: 
 Pauwehof
Prijs: 
 € 5,00

Aandacht schenken aan zwervers, verslaafden, daklozen. Hoe doe je dat? Wellicht denkt u: ik zou niet weten wat ik zeggen moet.
Joop Bos is medewerker bij het straatpastoraat van ‘Stem in de Stad’. Dit is het oecumenisch diaconaal centrum in Haarlem, op de Nieuwe Groenmarkt. De missie van ‘Stem in de Stad’ is dicht bij mensen zijn, met name mensen in nood. Dit wordt op verschillende manieren vorm- gegeven. In het dagelijks geopende Aanloopcentrum, met schuldhulpverlening, met hulp aan asielzoekers, met maatschappelijk werk, met driemaal per week gratis maaltijden en het werk van straatpastor Joris Obdam.
Vroeger was Joop Bos predikant in o.a. Schalkwijk en in de gevangenis. Nu werkt hij als vrijwilliger bij het straatpastoraat. Hij zoekt op straat, in parken, in de dag- en nachtopvang mensen op die dakloos zijn of verslaafd aan drank of drugs of verward. Hij schenkt aandacht, luistert, krijgt contact, kan soms ook verwijzen of verder helpen.
Joop gaat ons vertellen over zijn ervaringen en over de vragen die dit werk oproept. Het is zijn bedoeling ook enkele mensen mee te brengen die hij kent van het werk op straat, zodat we ook zelf met hen in gesprek kunnen gaan. Mensen hebben hun problemen, maar zijn altijd ook meer dan hun probleem of gedrag.
Contactpersoon Bezinning & Verdieping: Dick Kooiman, T: 023 528 12 14

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 29-05-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00u
meer details

Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.