PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

donderdag 12 januari 2017

B&V Straatpastoraat, hoe gaat dat?

Datum: 
 donderdag 12 januari 2017
Tijdstip: 
 20.00
Locatie: 
 Pauwehof
Prijs: 
 € 5,00

Aandacht schenken aan zwervers, verslaafden, daklozen. Hoe doe je dat? Wellicht denkt u: ik zou niet weten wat ik zeggen moet.
Joop Bos is medewerker bij het straatpastoraat van ‘Stem in de Stad’. Dit is het oecumenisch diaconaal centrum in Haarlem, op de Nieuwe Groenmarkt. De missie van ‘Stem in de Stad’ is dicht bij mensen zijn, met name mensen in nood. Dit wordt op verschillende manieren vorm- gegeven. In het dagelijks geopende Aanloopcentrum, met schuldhulpverlening, met hulp aan asielzoekers, met maatschappelijk werk, met driemaal per week gratis maaltijden en het werk van straatpastor Joris Obdam.
Vroeger was Joop Bos predikant in o.a. Schalkwijk en in de gevangenis. Nu werkt hij als vrijwilliger bij het straatpastoraat. Hij zoekt op straat, in parken, in de dag- en nachtopvang mensen op die dakloos zijn of verslaafd aan drank of drugs of verward. Hij schenkt aandacht, luistert, krijgt contact, kan soms ook verwijzen of verder helpen.
Joop gaat ons vertellen over zijn ervaringen en over de vragen die dit werk oproept. Het is zijn bedoeling ook enkele mensen mee te brengen die hij kent van het werk op straat, zodat we ook zelf met hen in gesprek kunnen gaan. Mensen hebben hun problemen, maar zijn altijd ook meer dan hun probleem of gedrag.
Contactpersoon Bezinning & Verdieping: Dick Kooiman, T: 023 528 12 14

terug
 


 
 

2e Advent
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping. Zending en racisme
datum en tijdstip 14-12-2023 om 20.00u
meer details

3e Advent. Dienst van Schrift enTafel .
datum en tijdstip 17-12-2023 om 10.00u
meer details

4e Advent
datum en tijdstip 24-12-2023 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.