PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Berichten in Coronatijden Berichten in Coronatijden

30 juni 2020

Beste mensen,

Zoals Janke Hornsveld in de dienst van afgelopen zondag al heeft meegedeeld, kunnen wij met ingang van a.s. zondag 5 juli weer kerkdiensten houden die wat meer lijken op hoe wij dat deden in de periode vóór de coronacrisis. Volgens de richtlijnen van het RIVM mag dat in beginsel zonder de voorafgaande aanmeldingsprocedure, wanneer er niet meer dan 100 kerkgangers zijn. Dat is bij ons meestal het geval. De regels die dan wèl gelden, zijn:

Handen reinigen. De anderhalve meter norm aanhouden. Gezondheidsvragen beantwoorden en laten registreren dat je de dienst bijwoont.

Maar wanneer we bij ons een gemeenschappelijke dienst met Heemstede hebben, zijn er meestal wel meer dan 100 kerkgangers. Voor zulke diensten geldt de eis dat wie komt, dat uiterlijk een dag tevoren moet melden. Alleen wanneer dat gebeurt, hou je er grip op dat er niet meer mensen komen dan er in de kerk plaats is. Onze kerkzaal die nu is ingericht in “eilandjes” van 1 of 2 stoelen op anderhalve meter afstand, biedt ruimte voor ca. 85 kerkgangers. Dat is doorgaans voldoende voor een “normale” dienst.  We kunnen door het openen van de glazen wand daar nog 25 tot 30 zitplaatsen aan toevoegen.


In de zomermaanden komen dergelijke gemeenschappelijke diensten veel vaker voor dan in de rest van het jaar. De kerkenraad heeft daarom besloten om in die zomermaanden iedere zondag de procedure te volgen die voorgeschreven is voor wanneer er meer dan 100 kerkgangers zijn. Die procedure en hoe u zich kunt aanmelden staat op de achterkant van deze brief.

Een hartelijke groet namens de kerkenraad en graag tot zondag 09:45 uur! Onze gastpredikant is dan dr. Dirk van Keulen.
Victor Bruins Slot

 

 1. Wilt u het uiterlijk op zaterdag, vòòr 10:00 uur, aan de kerk doorgeven wanneer u van plan bent op zondag de dienst bij te wonen. Dat kan:
  1. per mail op het adres: bennebroek.trefpunt@quicknet.nl of
  2. per telefoon op het telefoonnummer: 023 584 6280
 2.  Dringende vraag: Wilt u op zondag uiterlijk om kwart voor tien aanwezig zijn in verband met de registratie. Dat kost echt eventjes tijd. Voor de kerk staat de hoofdcoördinator, Wilma van Steenbergen, klaar om u hartelijk te ontvangen.
 3. In de hal van de kerk kunt u uw handen ontsmetten. Daarna de looproute volgen, rechtsaf in de richting van de consistoriekamer.
 4. Bij de consistoriekamer stelt de diaken van dienst u de bekende RIVM-gezondheidsvragen en registreert uw aanwezigheid. Als dank krijgt u de liturgie.
 5. Er is geen garderobe, noch in de gang, noch in de ontmoetingsruimte. U kunt uw jas meenemen in de kerkzaal. Dat is misschien ook wel handig als het wat kouder is want in de kerk staan de ramen open voor de ventilatie.
 6. In de ontmoetingsruimte volgt u de route die op de vloer is aangegeven. De ouderling van dienst regelt het verkeer en voorkomt filevorming en vertraging. U gaat de kerk in aan de rechterzijde van de glazen wand.
 7. In de kerk staat de (hulp)koster klaar om u een plaats aan te wijzen. Dringend verzoek om haar (zijn) aanwijzingen te volgen. De stoelen mogen we niet verplaatsen.
 8. Aan het eind van de dienst blijft u bij de slotzang zitten en gaat u, na de zegen, weer zitten. U blijft u zitten totdat de (hulp)koster u uitnodigt om de kerkzaal via de dubbele deur te verlaten.

 

terug
 
 
 

Viering
datum en tijdstip 05-07-2020 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10.00u
meer details

Koffiekring: deze aciviteit gaat weer door met inachtneming van de coronamaatregelen
datum en tijdstip 15-07-2020 om 10.00u
meer details

Gez. dienst met H'stede in H. stede
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.