PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

wo 4 maart 2020

Bezinning en verdieping

Locatie: 
 Pauwehof
Tijdstip: 
 20.00 uur.

Kerk en Israël,  Jodendom en Christendom

Voor de kerk is het waardevol een goede relatie met het Jodendom te onderhouden. Ook is het zaak anti-judaïsme in eigen kring en antisemitisme in de samenleving tegen te gaan. Dit betekent echter niet dat ze ‘onopgeefbaar verbonden met het volk Israël’ zou moeten zijn. Tegen woorden van die strekking in de kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland maakt Jan Offringa bezwaar. Volgens hem is de formulering zo vaag en multi-interpretabel dat deze tot verwarring en misverstanden binnen de kerk leidt. Het website artikel dat hij hierover schreef, zette de pennen in dagblad Trouw flink in beweging en leidde onder andere tot een studiedag op de Protestantse Universiteit.
Deze avond zet Jan Offringa uiteen waarom liberale theologen positief over het Jodendom zijn maar geen behoefte hebben aan een aparte Israël theologie. Hij is predikant te Wijk bij Duurstede en hoofdredacteur van de website www.liberaalchristendom.nl. Samen met de Groningse hoogleraren Rick Benjamins en Wouter Slob vormde hij de redactie van het boek Liberaal christendom uit 2016. Eerder schreef hij met een aantal gemeenteleden in 2014 het boek God is niet te vangen dat in veel gespreksgroepen is gebruikt. Van 2005-2010 was hij voorzitter van theologenbeweging Op Goed Gerucht.

Inleider: Jan Offringa
Datum: 4 maart 2020
Plaats en tijd: Pauwehof , 20.00 uur
Contactpersoon: Annet Mourik
 

terug
 


 
 

2e Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 09-12-2020 om 10.00u
meer details

Bezinning & verdieping: Ecologische boerderij Wickevoort, goed voor de aarde en goed voor u
datum en tijdstip 10-12-2020 om 20.00 uur.
meer details

Trefpuntcafé: Rokus Loopik, Directeur Living Museum. "Vrijplaats voor kunst en herstel"
datum en tijdstip 11-12-2020 om 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
meer details

 
update: Schoenendoos actie

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.