PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

donderdag 14 oktober 2021

Bezinning en verdieping: Film: A Hidden Life (Ein Verborgenes Leben)

Datum: 
 donderdag 14 oktober 2021
Tijdstip: 
 14.00u
Locatie: 
 het Trefpunt

A Hidden Life (Ein Verborgenes Leben)
Elk jaar programmeren wij een film in ons aanbod. Dit seizoen wordt het de Duits-Amerikaanse co-productie A Hidden Life (Ein Verborgenes Leben) van regisseur Terrence Malick. De film ging in 2019 in première tijdens het Festival van Cannes en kreeg lovende kritieken. Het is het indrukwekkende en waargebeurde verhaal van een eenvoudige Oostenrijkse boer in het Derde Rijk: Franz Jägerstätter. Vanuit de liefde voor de mensen om zich heen én vanuit een eenvoudig en púúr beleefd geloof besluit hij om niet mee te draaien in de moordmachinerie van de nazi’s: hij weigert dienst. Dit gaat hem uiteindelijk zijn leven kosten. Franz Jägerstätter werd in 2007 zalig verklaard door paus Benedictus.
Temidden van een wereld die steeds meer in een hel verandert put Jägerstätter zijn kracht uit de schoonheid van de natuur, de goedheid van de mensen met wie hij zich verbonden weet én zijn diepe, eenvoudige en pure geloof. Hij is geen man van veel woorden en vlammende protesten maar zijn stille en standvastige protest is groots.
De film is lang (bijna drie uur) maar je wordt helemaal ondergedompeld in de wereld van deze bijzondere man en de ontwikkeling die hij doormaakt.
Wij zullen de Duitstalige versie gebruiken van de film (uiteraard met Nederlandse ondertiteling).

Inleider: Hans Debets
Datum : Donderdag14 oktober, 14.00 uur
Plaats: Het Trefpunt
Contactpersoon: Annet Mourik

 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10.00 uur
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 31-07-2024 om 10.00
meer details

Gezamenlijke dienst met Heemstede en Aerdenhout in Heemstede
datum en tijdstip 04-08-2024 om 10.00 uur
meer details

Gezamenlijke dienst met Heemstede en Aerdenhout in Bennebroek
datum en tijdstip 11-08-2024 om 10.00 uur
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.