PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

donderdag 4 april 2019

Bezinning en verdieping: ‘God in de supermarkt’, een workshop

Datum: 
 donderdag 4 april 2019
Tijdstip: 
 19.30
Locatie: 
 Trefpunt

We zijn een ‘Groene Kerk’ geworden. We staan voor een duurzaam kerkelijk beheer en streven naar maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan en waardig om te gaan met dieren, mensen en alles wat groeit en bloeit. In dit kader is het aardig om na te denken over onze privé inkopen. Het is ook leuk om op een ontspannen manier in workshopverband, onder leiding van Alfred Slomp, wegwijs gemaakt te worden. Zo verkennen we de keuzes die we in de supermarkt maken, het helpt argumenten begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal en informatief, en zal iedereen aanspreken. Er wordt gebruik gemaakt van veel materiaal uit actuele documentaires en websites. Zo mogelijk gaan we in groepjes aan de slag. Alfred is al vanaf zijn studententijd geraakt door onrecht en de pijn van de medemens, natuur en dier. Hij wil hier graag, samen met anderen, iets aan doen en denkt dat wij in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.
Alfred is niet verbonden aan een kerk, NGO, bedrijf, of supermarktketen. De workshop wordt ondersteund door Groene Kerken!
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de werkgroep ‘Groene Kerk’.
 
Omdat groepsinteractie een essentieel onderdeel is van de workshop, is het wenselijk dat we ten minste 20 deelnemers hebben die avond. U bent van harte uitgenodigd en kunt zich opgeven bij Annet Mourik.
 
Inleider:                    Alfred Slomp
Datum:                     donderdag 4 april
Plaats en tijd:           Trefpunt, 19.30 uur
Contactpersoon:       Annet Mourik

terug
 


 
 

2e Advent
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping. Zending en racisme
datum en tijdstip 14-12-2023 om 20.00u
meer details

3e Advent. Dienst van Schrift enTafel .
datum en tijdstip 17-12-2023 om 10.00u
meer details

4e Advent
datum en tijdstip 24-12-2023 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.