PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

dinsdag 31 oktober 2023

Bezinning en verdieping. De spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer

Datum: 
 dinsdag 31 oktober 2023
Tijdstip: 
 20.00u
Locatie: 
 Trefpunt

De spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer

Dietrich Bonhoeffer is de meest populaire theoloog uit de twintigste eeuw. Dat komt door zijn revolutionaire gedachten over geloof in God in de moderne tijd. Maar ook door zijn indringende visie op de navolging van Christus. Vooral echter door het feit dat hij in zijn verzet tegen het regiem van Hitler de kant koos van de Joden en andere vervolgden. Dat moest hij met de dood bekopen. Zo is hij een moderne martelaar geworden. Kick Bras schreef een boek over zijn spiritualiteit. Hij zal een lezing houden, waarin hij een korte levensschets van Bonhoeffer geeft en enkele zwaartepunten van zijn spiritualiteit zal toelichten. Ook legt hij ons enkele gedichten van Bonhoeffer ter bespreking voor.
Kick Bras is emeritus-predikant, voormalig docent spiritualiteit aan de (toenmalige) Theologische Universiteit te Kampen en schrijver van het boek Voor het leven. De spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer, Kok Utrecht 2018.

Inleider: ds Kick Bras
Datum:  Donderdag 31 oktober, 20:00 uur                                                                                                           
Plaats: Trefpunt, Bennebroek                                                                                                                              Contactpersoon: Hans Debets

  
 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 16-06-2024 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 26-06-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 30-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.