PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

donderdag 26 november 2020

GEANNULEERD. Bezinning & verdieping: Bonhoeffer

Locatie: 
 Pauwehof
Tijdstip: 
 20.00 uur.

De wereld is mondig en heeft God niet nodig. Bonhoeffer beaamt dat we mondig zijn geworden, maar tegelijk wil hij blijven spreken over God. Niet als een God die een stoplap is voor onze problemen, maar één die ons juist tot verantwoordelijke mensen maakt. Zijn geloof is betrokken op de aarde en op de vragen waar mensen mee leven. En tegelijk leeft en beleeft Bonhoeffer zijn geloof vanuit een persoonlijke relatie met God. De kortst mogelijke samenvatting van het christen-zijn bestaat volgens hem uit twee dingen: bidden en recht doen. Hij werd persoonlijke gevangene van Hitler en wist op zeker moment dat hij de gevangenis niet meer levend zou verlaten. In die tijd schreef hij brieven en ‘pogingen tot dichten’, die nog steeds ontroeren en ons te denken geven. Ervaringen die totaal tegengesteld lijken en die ook voor ons herkenbaar zijn, weet hij bij elkaar te houden in zijn geloof. 

Op 9 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Bonhoeffer stierf. Ds. Arie Molendijk, predikant PKN Heemstede, zal met name teksten van Bonhoeffer uit de laatste periode van zijn leven met u gaan lezen, waarbij op zoek gegaan zal worden naar wat een ieder kan inspireren om als Christen te leven in een wereld die God niet nodig heeft.
Inleider: Ds. Arie Molendijk
Datum: donderdagmiddag 26 november 2020
Plaats: Pauwehof, 14.00 uur
Contactpersoon: Annet Mourik

terug
 


 
 

Viering. 6e van de 40 dagentijd. Palmpasen
datum en tijdstip 02-04-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping: Woke en cancel, kan dat in de kerk?
datum en tijdstip 04-04-2023 om 20.00u
meer details

Witte Donderdag. Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 06-04-2023 om 19.30u
meer details

Goede Vrijdag
datum en tijdstip 07-04-2023 om 19.30u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.