PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

zaterdag 23 juni 2018

Groene kerkenroute

Datum: 
 zaterdag 23 juni 2018

De GroeneKerkenactie van Tear en Kerk in Actie houdt op zaterdag 23 juni in de regio Haarlem een GroeneKerkenroute. De fietsroute van 36 kilometer voert langs vier kerken en 1 moskee die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. De organisatie hoopt dat de route belangstellenden zelf ook aanzet tot groene stappen.

Bezoekers kunnen ervoor kiezen om zich bij een groepstocht aan te sluiten of op eigen houtje op pad te gaan. Startpunt is is het station van Haarlem. Aanmelden kan via www.groenekerken.nl/groenekerkenroute. Een pitstop bij een kerk duurt ongeveer twintig minuten. Bezoekers worden verwelkomd met een biologische versnapering en krijgen uitleg over de groene stappen die de betreffende kerk heeft gezet.

Campagneleider Hanna van der Horst: ‘Als GroeneKerkenactie willen we christenen en andersgelovigen in Nederland inspireren en aanzetten tot duurzaamheid. Een duurzame levensstijl is een natuurlijke reactie op de prachtige schepping die ons is toevertrouwd, maar ook een vorm van naastenliefde. Hoe wij omgaan met de natuur en het klimaat, heeft invloed op de levenssituatie van mensen wereldwijd. Als ‘gemeenschap’ kunnen kerken hierin echt een verschil maken.’
De ene kerk neemt je mee het dak op om de zonnepanelen te laten zien, de andere kerk heeft een uniek oplossing gevonden om het energieverbruik naar beneden te brengen en weer een andere kerk bakt biologisch avondmaalsbrood of heeft een eigen moestuin.’

Met de GroeneKerkenactie stimuleren Tear en Kerk in Actie dat kerken duurzamer en groener worden en dat die kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar vinden en aanmoedigen. De actie richt zich op alle geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.

Kijk voor meer informatie over de fietstocht, de routes en de deelnemende kerken op:
www.groenekerken.nl/groenekerkenroute

We zoeken nog wat vrijwilligers om de fietsers te verwelkomen in Bennebroek. Aanmelden kan bij Anne Gelderloos (anne.gelderloos@quicknet.nl of 06 24677433)

terug
 


 
 

Gezamenlijke dienst met Heemstede in Heemstede. Gemeentezondag
datum en tijdstip 24-09-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping. Dementie en Ethiek
datum en tijdstip 26-09-2023 om 20.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 27-09-2023 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 01-10-2023 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.