PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

vrijdag 2 oktober 2020

Trefpuntcafé: Arnold Ziegelaar, Filosoof. "Levenskunst in crisistijd

Datum: 
 vrijdag 2 oktober 2020
Tijdstip: 
 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
Locatie: 
 Trefpunt
Prijs: 
 eigen bijdrage drankjes

Op vrijdag 2 oktober is Arnold Ziegelaar uit Vogelenzang onze gast. Hij put uit de wijsheid van de filosofen in deze tijd van corona. Wat maakt een tijd tot een crisistijd? Als er veel ernstige
en verdrietige dingen gebeuren. Een crisistijd brengt angst, verdriet,
eenzaamheid. Het leven confronteert ons met zijn duistere en gevaarlijke
kanten. Vanuit de filosofie van de levenskunst vertelt hij hoe we ons kunnen verhouden tot angst, verdriet en eenzaamheid. Ze mogen gevoeld worden want door ze te voelen kunnen we ook hun positieve kant ontdekken: angst heeft voorzichtigheid in zich, verdriet heeft liefde in zich,
eenzaamheid heeft de mogelijkheid in zich van verbinding met de ander of met de natuur. 

Arnold Ziegelaar is filosoof, docent en auteur. Hij werkt vooral voor instellingen voor hoger onderwijs en geeft cursussen op het gebied van filosofie en levensbeschouwing. Hij publiceerde de boeken Aardse mystiek (2015) en Oorspronkelijk bewustzijn (2016).

De deuren gaan open om 20 uur. De avond begint om 20.30 uur. Gezien de nodige ‘corona-rituelen’ verzoeken we u wel om op tijd aanwezig te zijn. Lees voor de maatregelen ‘Trefpuntcafé heropent coronaproof’. Dit betekent in het kort: u meldt zich aan bij de ingang en wordt naar een vaste plek begeleid. U ontvangt koffie en thee. Na het gesprek met de spreker bent u welkom om zittend wat te drinken.

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 29-05-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00u
meer details

Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.