PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

vrijdag 4 november 2016

Trefpuntcafé: "de hort op met Art Vogel"

Locatie: 
 Trefpunt
Tijdstip: 
 20.00 (deuren open, koffie klaar om 19.30)
Prijs: 
 Eigen bijdrage drankjes

“de hort op voor de hortus”  met Art Vogel
 
Groot kenner van de hortologie en oud-medewerker (kaschef) van de hortus botanicus in Leiden Art Vogel zal ons op 4 november in het Trefpuntcafe meenemen door de  geschiedenis maar zeker ook  de hedendaagse pracht aan planten, bomen en bloemen aan de hand van lichtbeelden tentoon spreiden.
 
De Leidse Hortus Botanicus bestaat meer dan 425 jaar als een onderdeel van de Leidse Universiteit en trekt jaarlijks rond 150.000 bezoekers. De hortus  is gelegen midden in het historisch centrum van de stad Leiden en is een waar eldorado en een oase van rust, met vele oude sfeer bepalende bomen in de tuin en kassen.
 
Grote namen zijn  daar  de revue gepasseerd:  als eerste natuurlijk Carolus Clusius de eerste wetenschappelijk directeur ; hij heeft onder meer de tulp naar Nederland gebracht.
Na hem zijn er grote namen als Boerhave en Von Siebold met de tuin verbonden geweest.
 
Daarnaast zal Vogel  stilstaan bij de functie en rol die de tuin heden ten dagen nog steeds vervult m.b.t. onderwijs en onderzoek.
Er worden plantencollecties getoond waarvan de herkomst vaak in warme tropische landen ligt met name planten  uit Z.O Azië.
 
NB in de TrefpuntCafe brochure met het programma 2016-2017 staat vermeld  dat burgemeester Schneiders op 4 november in het Trefpuntcafe spreekt ; op diens recent uitdrukkelijk verzoek heeft een ruiling plaats gevonden met de spreker die in december in de brochure  vermeld staat (Art Vogel). De heer Bernt Schneiders komt nu op 9 december a.s.
 

terug
 


 
 

Viering. 6e van de 40 dagentijd. Palmpasen
datum en tijdstip 02-04-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping: Woke en cancel, kan dat in de kerk?
datum en tijdstip 04-04-2023 om 20.00u
meer details

Witte Donderdag. Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 06-04-2023 om 19.30u
meer details

Goede Vrijdag
datum en tijdstip 07-04-2023 om 19.30u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.