PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

vrijdag 7 december 2018

Trefpuntcafé: Pieter Bergmeyer ( Van gas af)

Datum: 
 vrijdag 7 december 2018
Tijdstip: 
 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
Locatie: 
 Trefpunt
Prijs: 
 Eigen bijdrage drankjes

Op 7 december komt Pieter Bergmeijer vertellen over de energie die hij krijgt van hernieuwbare energie. Uit wind, zon, biomassa, stromend water of geothermie. Als adviseur en directeur in diverse organisaties heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. Het afgelopen jaar heeft hij dit met zijn familie ook in praktijk gebracht: hij verbouwde een grote bollenschuur tot twee nul-op-de-meter woningen: geen gas meer, maar duurzame warmte en elektriciteit van de zon. Drie generaties onder één zonnedak.
Op deze avond neemt hij ons mee op verkenning: waar gaan we de komende jaren naar toe met onze energievoorziening, wat kunnen we verwachten van de overheid en wat kunnen we zelf gaan doen? Om de opwarming van de aarde te beperken is het nodig dat iedereen bijdraagt. De tijd is kort en de uitdaging groot. Pieter wil vooral ingaan op wat die energietransitie van fossiel gas naar volledig duurzaam betekent voor de huishoudens. ‘Laten we dicht bij huis blijven en kijken wat we zelf kunnen en willen bijdragen aan die omslag’. Pieters eigen zoektocht naar een woning zonder gas kunnen we gebruiken om zelf inspiratie op te doen. En uiteraard is er tijd voor kritische vragen. Van harte welkom. Aanvang 20.30 uur, koffie en thee vanaf 20:00 uur.
 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 29-05-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00u
meer details

Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.