PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

vrijdag 5 april 2024

Trefpuntcafé: "Klimaatverandering en de effecten in Nederland". Jelle van Minnen, klimaatonderzoeker

Datum: 
 vrijdag 5 april 2024
Tijdstip: 
 Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uur
Locatie: 
 Trefpunt

Klimaatverandering en de effecten in Nederland
Meer windmolens en iedereen een elektrische auto: halen we dan de klimaatdoelen? En helpt dat tegen de klimaatverandering? Jelle van Minnen onderzoekt deze vragen bij het Planbureau voor de Leefomgeving: de gevolgen van klimaatverandering voor Nederland én het effect van beleid op de klimaatverandering.  Jelle is klimaatonderzoeker met oog voor de gevolgen van zijn thema voor de samenleving. Klimaatverandering merken we aan de warmte-records van de afgelopen jaren. En aan de bosbranden, de droogte en soms aan de prijs van onze groenten. Jelle komt op 5 april in het Trefpuntcafé in Bennebroek vertellen over zijn werk en hoe dat ons allen raakt. Hij vertelt ook over de onzekerheden in de voorspellingen van het klimaat. Welke risico’s kunnen we verwachten en wat is slim om je op voor te bereiden? Kun je rekening houden met toekomstig gedrag van overheden en burgers? En heeft het zin om je in te zetten voor het klimaat? Of toch maar je huis, je leven en je verwachtingen aanpassen aan het veranderende klimaat? Het belooft een informatieve avond te worden met veel ruimte voor het gesprek over de toekomst.
Het Trefpuntcafé aan het Akonietenplein 1 in Bennebroek is vanaf 20.00 uur open. Vanaf 20.30 begint onze gastspreker. Rond 22.00 uur ronden we af, en drinken we nog wat met elkaar.
 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 29-05-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00u
meer details

Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.