PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

vrijdag 14 april 2023

Trefpuntcafé: "Schrijven over (on)vrijheid" Keyvan Shahbazi, schrijver-psycholoog

Datum: 
 vrijdag 14 april 2023
Tijdstip: 
 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
Locatie: 
 het Trefpunt
Prijs: 
 Eigen bijdrage drankjes

Keyvan Shahbazi is cultureel psycholoog,  tolk, ministerieel adviseur en schrijver . Hij woont al heel lang in Nederland na zijn vlucht in 1983 uit Iran, die hij  een paar jaar geleden op indrukwekkende wijze beschreef. Die roman  vormt een biografische weergave hoe een schoolgaande jongen uit een westers georiënteerde  Iraanse familie na de revolutie in het verzet verzeild raakt, wordt gevangen genomen en uiteindelijk weet te ontkomen.
Tot op de dag van vandaag is Shahbazi zeer actief in zijn stellingname tegen het regime, een hardvochtige dictatuur, geleid door een strenge islamitische geestelijkheid. Daarbij worden burgers zonder aanzien des persoons zonder meer van de straat of uit hun huis geplukt en wrede straffen geenszins vermeden. Het meest recente en nog steeds aanhoudende volksprotest begon in september 2021 na de dood van een 22-jarige vrouw die in Teheran door de zedenpolitie was opgepakt omdat ze haar hoofddoek niet correct droeg .
De stellingname van Shahbazi tegen het bewind in Iran kan niet duidelijker naar voren worden gebracht dan door hemzelf onder de titel “schrijven over (on)vrijheid”. Op 14 april  komt hij  in levende lijve naar het Trefpuntcafé waar hij met een interview gevolgd door een dialoog met het publiek alle denkbare vragen mag krijgen voorgelegd opdat hij volledig uit de doeken kan doen wat hem drijft, wat hij heeft meegemaakt en hoe hij de toekomst in kijkt.
Trefpuntcafé Bennebroek Akonietenplein 1 Bennebroek
Aanvang 20:30 uur.  Zaal open 20 uur. Toegang gratis.
 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 29-05-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00u
meer details

Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00u
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.